Släktforskning

Släktforskning Jämshög

Byanamn

Nordamerika

Emigrationen |Efterlysning|
 

Mathilda Göransson (f. Johansson), Torsten, Uno, Göran och Lennart.

Personregister    Efternamnsregister    Ortsregister

Framställd 2014-06-02 av Christer Göransson med hjälp av Disgen version 8.2a.

 

 
 

Material som gäller Göranssons agnatiska linje till Per Andersson, 1702-1752, är dubbelkontrollerat och kan anses som helt tillförlitligt. Det är i huvudsak framforskat av Uno Göransson.

Våra släktingar i Nordamerika härstammar från syskonen Hanna Svensdotter, John Freeburg (Svensson) och Ola Svensson som utvandrade 1869. John och Ola var tvillingar. Också deras kusin Elsa Fagerström (Carlsdotter) har ättlingar i Nordamerika. Vissa av dessa släktgrenar har vi haft regelbunden kontakt med genom åren, och uppgifterna är samlade dels genom egna noteringar och uppgifter, samt uppgifter från Vernon A Nelson och Godfrey Osterman.

Materialet om släkten Ola Persson, på den svenska sidan, bygger i stor utsträckning på Nils August Mårtenssons resultat och den amerikanska sidan i huvudsak på Anna (Olsdotter) Olsons brev och anteckningar, samt på Howard och Mel Heinisch' uppgifter.

Genom Anna Olsons brev har jag fått upp ett spår på fler släktingar i USA. Ola Perssons systers, Hanna Persdotters, son Sven "Snöarpa-Sven" Johnsson, alltså Annas kusin, utvandrade ett par år före Anna. Hans ättlingar bodde i trakten av Denver (CO) så sent som i början av 1960-talet.

Som i all forskning gäller: Ta inga uppgifter för givna utan att kontrollera källan eller att kontrollera den mot andra källor!

 

Web Master: Christer Göransson

Sidan uppdaterades 2014-06-02