Register

Register Personer Efternamn

Orter

Vapenrulla Källor Länkar Bildbank

Registerna som sådana skall ses som en fingervisning om källan. Förhoppningen är att fel som kan finnas här skall rättas till med er hjälp. Med gemensamma krafter blir materialet mycket tillförlitligt.

Men, som i all forskning gäller: Ta inga uppgifter för givna utan att kontrollera källan eller att kontrollera den mot andra källor!

De flesta personnamnen från tiden före år 1900 samt ortsnamnen har stavats på det sätt som blev standard under 1900-talet. Några exempel: Swen/Sven, Pehr/Per, Jon/John, Kjersta/Kerstin. Orsaken till detta är att samma person kan annars heta olika, beroende på om prästen eller klockaren gjorde noteringen.
Släktforskningen har resulterat i ett antal olika register. Det är Efternamns-, Person- och Ortnamnsregister. Efter namnen i registret finns knappar som leder till följande:
Knapp till ansedel där personen är huvudperson.
Ansedel Knapp till ansedel där personen är make, maka eller barn.
Knapp till en stamtavla

Jag håller också på att bygga upp en bildbank med bilder på personer, platser och annat som kan vara av intresse för andra i släkten. Har du bilder som berör oss, var snäll och meddela mig så vi kan lägga den till samlingarna.

Vidare så finns det en källförteckning som jag hoppas är i det närmaste komplett vad gäller materialet på denna webbplats.

Här finns också samlat ett antal länkar i en lista med värdefullt och informativt material.

Web Master: Christer Göransson

Sidan uppdaterades 2014-06-02