Om hemsidan

Om Hemsidan Kontakt Site Map Tack!! |Efterlysning|
Denna hemsida är gjord som ett försök att samla och sprida information om släkten Göransson, att nå och komma i kontakt med avlägsna släktingar. Vi kan kanske gemensamt skriva ner en intressant släktkrönika.

Om du tror att du kan vara släkt med någon av oss, var då snäll och ta kontakt så vi kan undersöka det hela. Vem vet, du har kanske rätten att bära vårt släktvapen.

Här finns tre stamtavlor och det första utgår från Per Andersson,
1702-1752, vår stamfar.

Det andra utgår från Ola Flinta, 1754-1832. Han hade flera barn och barnbarn som utvandrade till USA. Det finns många släktingar på andra sidan "pölen", och vissa av dem har vi fortfarande kontakt med.

Eftersom jag också är min mors son, finns här också samlat information om släkten Ohlsson/Olsson på min mors sida. Detta mycket med tanke på mina Amerikanska släktingar. Den utgår från Joan Andersson, omkring 1715

Vidare finns här annat material från vår släktforskning, vilket kanske kan vara till nytta för andra släktforskare. Det mesta materialet gäller Jämshögs och Kyrkhults socken i Olofströms kommun.

Här finns också ett antal länkar som har varit värdefulla för forskningen och en lista på källmaterial. Vidare finns här länkar och annat som berör heraldik. Kika närmare på vårt släktvapen - du har kanske rätten att bära det.

Web Master: Christer Göransson

Sidan uppdaterades 2014-06-02